jaarlijkse Veenendaalse Veteranendag

Afgelopen maandagavond was de jaarlijkse Veenendaalse Veteranendag. Het moment waarop de burgemeester van Veenendaal namens de gemeente zijn waardering uitspreekt en respect toont aan de Veense veteranen. Ook dit jaar vond de bijeenkomst plaats in Downtown Veenendaal.
Na het ontvangst door de burgemeester Gert-Jan Kats en een Indonesisch buffet mocht ik een toespraak houden namens het bestuur van de Stichting Veteranencontact Veenendaal. Aansluitend reikte ik samen met de burgemeester het Nieuw-Guinea Herinneringskruis uit aan Dhr. Karel van het Veen. 
Karel van het Veen diende vanaf mei 1957 als marinier 3 zeemilicien bij het Korps Mariniers. In oktober 1957 werd hij uitgezonden naar Nederlands Nieuw-Guinea. Hij diende eerst op de Marinekazerne Biak, daarna op de Marinierskazerne Manok alwaar hij 3 maanden jungle en gevechtstraining ontving. Daarna volgde een plaatsing op de Mariniers Kazerne Kaimana waarna hij uiteindelijk via de Marinekazerne Biak in juni 1958 weer naar Nederland terug ging.
Roel Rijks van het Comité ereschuld onderscheidingen dank voor je bijdrage in deze.
Stadsgenoot en medeveteraan Tom Middendorp, generaal b.d. trad deze avond op als gastspreker. De voormalig Commandant der Strijdkrachten, ook wel de Klimaatgeneraal genoemd, nam ons in zijn lezing mee hoe klimaatverandering en onze veiligheid met elkaar verbonden zijn.
De oud-voorzitter van onze stichting,Hermy (Mien) Heymann werd verrast met een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor o.a. het vele vrijwilligerswerk dat hij heeft verricht met name voor de veteranen.
Naast het officiële gedeelte was er ook vooral ruimte voor de ontmoeting en verbinding.
Ben jij veteraan, woonachting in Veenendaal en wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de Stichting Veteranencontact? Stuur dan een mailtje naar of bezoek onze Facebookpagina Stichting Veteranen Contact Veenendaal
(foto’s: Annemarie Bakker Fotografie)

Meld je aan!